1. CSR Västsverige
  2. Vi förstärker vårt team

Kommunikatör/projektledare till CSR Västsverige

Lockar det dig att jobba för ett av Sveriges största och främsta nätverk för hållbar verksamhetsutveckling? CSR (Corporate Social Responsibility) Västsverige växer i takt med att medvetenheten ökar om att samhället står inför stora utmaningar ekologiskt, ekonomiskt och socialt som vi alla måste vara med och lösa. Vi stärker nu vårt team av hållbarhetsexperter med ytterligare en projektledare som brinner för affärer och samhällsansvar. Du kommer få en nyckelroll i att utveckla erbjudandet till våra befintliga medlemmar samtidigt som du arbetar aktivt med att rekrytera nya medlemmar genom vårt prisvärda och attraktiva erbjudande som genererar kompetensutveckling, konkreta verktyg, nätverk och inspiration.

CSR Västsverige är ett av Sveriges mest spännande och välskötta hållbarhetsnätverk med en bred medlemsbas från privata näringslivet, offentlig och ideell sektor samt akademin. Visionen är ett Västsverige där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen. Företag och andra verksamheter har en avgörande roll i att tackla de samhällsutmaningar vi står inför. Denna medvetenhet ökar för varje dag och mitt i denna transformation står CSR Västsverige och hjälper till att få omställningen att hända.

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikatör/projektledare hos oss kommer du få ansvar för att utveckla kommunikationen av vilka vi är och vad vi gör. Vi behöver stärka vårt varumärke och kommunicera vårt medlemserbjudande, som är vår kärnverksamhet. Vårt mål är att nå så många som möjligt med det vi har att erbjuda. Medlemserbjudandet består främst av vårt kompetensutvecklingsprogram som innehåller seminarier, kurser, inspirations-föreläsningar, rådgivning och fokusgrupper. Du kommer även arbeta som kommunikationsansvarig i de projekt vi driver och arbetsuppgifterna kommer ha en bred mix, allt från att planera och producera innehåll för sociala medier, e-postmarknadsföring, digitala och tryckta medier, till eget layoutarbete, hantering av kommunikationskanaler mot medlemmar med mera.

Du kommer att:

  • – planera, organisera, utveckla och genomföra CSR Västsveriges kommunikation
  • – driva & utveckla våra digitala plattformar (hemsida, utbildningsplattform mm) projektleda vissa specifika projekt
  • – ta fram en medveten strategi för kommunikation i syfte att rekrytera nya medlemmar och bedriva medlemsvård
  • – omvärldsbevakning, trendspaning och verksamhetsutveckling administration
  • – representera CSR Västsverige i diverse formella och informella sammanhang

 

Din profil

Du har troligtvis en högskoleexamen inom kommunikationsområdet och ett antal års erfarenhet av praktiskt och strategiskt kommunikationsarbete. Du är väl förtrogen med att driva projekt. Du är van att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi hoppas att du har en grundläggande förståelse och intresse för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Du har erfarenhet av verktyg och plattformar såsom Mailchimp, WordPress, Adobe eller liknande.

Som person är du positiv, kreativ, nyfiken och driftig. Du är självgående, ansvarsfull och noggrann. Du drivs av att utveckla, utvecklas och att nå högt uppställda mål. Du har hög social kompetens och kan röra dig i olika miljöer och knyta nya bekantskaper på ett enkelt och otvunget sätt. Du är lyhörd för befintliga och potentiella medlemmars behov och är serviceinriktad i kontakten med dem.

 

CSR Västsverige som arbetsgivare

CSR Västsverige är kanske Sveriges mest spännande och välskötta hållbarhetsnätverk. Vår vision är ett Västsverige där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen. Företag och andra verksamheter har en avgörande roll i att tackla de samhällsutmaningar vi står inför. Denna medvetenhet ökar för varje dag och mitt i denna transformation står CSR Västsverige.

Vi arbetar på våra medlemmars uppdrag att ytterst stödja och hjälpa dem utveckla hållbara verksamhetsmodeller. Med detta följer ett ansvar att kunna förstå, utmana och inte minst ta tillvara på de möjligheter det ligger i att hundratals verksamheter samlas runt en gemensam insikt – att affärer och samhällsansvar går hand i hand.

Arbetsplatsen präglas av engagemang, tillit, respekt och resultat. Här gillar vi att ha roligt på jobbet. Medarbetarna kännetecknas av professionalitet och lyhördhet, förmåga att snabbt ta till sig information och omvandla den till kreativa lösningar. Vi ställer upp och hjälper varandra när det behövs. Du kommer att arbeta från flera av CSR Västsveriges arbetsplatser i Västra Götaland och Halland.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.