Hallqvist & Hauksdóttir | CSR Västsverige
  1. CSR Västsverige
  2. Våra medlemmar
  3. Hallqvist & Hauksdóttir

Medlemskapet öppnar dörrar för Hallqvist & Hauksdóttir

Ett nätverk inom hållbar utveckling – med medlemmar som jobbar med samma frågor som dem själva. När inredningsarkitekten Linda Hauksdóttir Stenström på Hallqvist & Hauksdóttir hittade CSR Västsverige blev hon både glad och lättad.

– Det är som en befrielse. Att gå med i CSR Västsverige är bland det bästa vi har gjort!

Linda Hauksdóttir Stenström

Linda Hauksdóttir Stenström har lång erfarenhet inom byggbranchen som marknadsansvarig och projektledare, men har alltid drömt om att starta något eget. Helst något där hon får kombinera kunskaperna med intresset för inredningsarkitektur och hållbar utveckling. 

För snart fyra år sedan gjorde hon slag i saken. Hon hörde av sig till sin tidigare kollega Karin Hallqvist – eller “frågade chans” för att använda hennes egna ord. Karin nappade på förslaget, och Hallqvist & Hauksdóttir Interior Design AB var fött.

Tydlig hållbarhetsprofil

Idag jobbar Hallqvist & Hauksdóttir ganska brett med design- och inredningsfrågor. Tillsammans gör de allt ifrån brand experience som att inreda lokaler och montrar till att jobba med inredningsarkitektur i skolor och projekt för privatpersoner. 

Allt arbete i görs utifrån en tydlig hållbarhetsprofil – både i val av produkter och med hänsyn till den psykosociala miljön, så som hur medarbetare eller besökande kunder trivs i det kontor som byggs upp.

– Vi har alltid vurmat för det här med hållbarhet, säger Linda. Det här med att laga, spara, ändra har alltid funnits med mig, och Karin har också alltid haft det perspektivet. Vår utmaning har snarare varit att förklara vikten av det i vår bransch. 

”Tidigare har vi lagt så mycket energi på att behöva utbilda och försvara varför vi tycker det här är viktigt, här kan vi gå direkt på hur:et. Det är som en befrielse! ”

Får träffa likasinnade

Linda och Karin hittade till CSR Västsverige genom en nätverksträff nere i Varberg förra året. Som medlemmar i nätverket behöver de inte längre proklamera fördelarna med hållbar utveckling. Något som båda två känner sig lättade över:

– Vi tänkte direkt – vad skönt att inte längre behöva förklara varför vi tänker som vi gör! I CSR Västsverige slipper vi hålla på och övertyga andra, här är vi med likasinnade. Tidigare har vi lagt så mycket energi på att behöva utbilda och försvara varför vi tycker det här är viktigt – här kan vi gå direkt på ”hur:et”. Det är som en befrielse! 

Första större träffen de gick på var en föreläsning om hur man jobbar hållbart inom byggbranschen. Sedan dess har Linda även medverkat vid CSR-verkstaden, en workshop på tre halvdagar. 

– Det var spännande att lyssna och ta in. Vi har fått många tips och tricks och inspiration från hur andra som vågar gå före i de här frågorna gör. För oss ger det verktyg i hur vi i vår tur ska prata med våra kunder och leverantörer. 

Större nätverk – och nya affärsmöjligheter

Både Linda och Karin utgår från Halland, men uppskattar möjligheten att utvidga sitt nätverk i Västra Götalands-regionen.

– Nätverkandet är guld värt! Vi jobbar ju från Falkenberg egentligen, men här får vi en naturlig kanal in till andra företag i Göteborg. Vi har varit med i andra nätverk där man bara pratar med de man känner, eller med andra som är i samma bransch, men så är det inte här, säger Linda.

”Vi har varit med i andra nätverk där man bara pratar med de man känner, eller med andra som är i samma bransch, men så är det inte här.”

Förutom nätverk, stöd och inspiration har medlemskapet dessutom gett nya möjligheter. 

– Vi är ett litet bolag och vill inte bli ett gigantiskt bolag, så vi måste hitta andra att kroka arm och samarbeta med. Och nu har vi faktiskt två möten inbokade för ett potentiellt samarbete framöver, tack vare personer vi träffat genom CSR Västsverige. 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.